Elafitski otoci

U neposrednoj blizini Dubrovnika nalazi se pravo blago dubrovačkog arhipelaga. U vrijeme Dubrovačke republike ova skupina otoka, smještana između poluotoka Pelješca i Lapadske šetnice, je bila najdraže mjesto dubrovačkih aristokrata. Ostatci starih crkava, ljetnikovaca i bazilika su rasprostranjeni po otocima.

Elafitski otoci se sastoje od velikog broja grebena i stijena, te osam otoka i pet otočića: Daksa, Koločep, Sveti Andrija, Lopud, Ruda, Šipan, Mišnjak, Jakljan, Kosmeč, Goleč, Crkvine, Tajan i Oliša. Koločep, Lopud i Šipan su najpopularniji i jedini nastanjeni otoci. Zbog prirodnih ljepota i čistog mora idealni su za bijeg od gradskih gužva. Redovite trajektne linije iz luke Gruž (udaljena 5 minuta pješačenja od hotela) omogućuju cjelodnevni izlet na naseljene otoke. Unajmite privatni brod sa skipperom za fleksibilniji i opušteniji posjet otocima.

Grupni izleti brodom (npr. Fish Picnic) se mogu rezervirati na recepciji hotela, no imajte na umu da je tijekom ljetnih mjeseci moguća velika gužva na brodovima.