Stari Grad i Srđ

Prilikom dolaska u Dubrovnik neophodan je posjet i razgledavanje stare gradske jezgre. Mali grad okružen velikim srednjovjekovnim zidinama će se osobito svidjeti ljubiteljima povijesti i kulture. Istraživanjem brojnih uličica i gradskih zidina se može primjetiti dobra očuvanost Grada i gradskih znamenitosti kroz povijest.

U Starom Gradu možete posjetiti brojne muzeje, lokalne umjetničke izložbe, poznate lokalne crkve, te kulturne i povijesne spomenike i znamenitosti.

Ako se odlučite na vožnju žičarom do brda Srđ uživati ćete u najljepšem panoramskom pogledu na Stari Grad. Žičara se nalazi u mjestu Ploče, u blizini Starog Grada.

Berkeley hotel je udaljen 2,5km od Starog Grada. Lokalne autobusne linije redovito prometuju iz luke Gruž za staru gradsku jezgru. Ukoliko želite pješačiti do Starog Grada biti će vam potrebno 30 – 40 minuta.

Kupnjom Dubrovnik Pass ostvarujete razne pogodnosti kao što su besplatne ulaznice u muzeje, posjet gradskim zidinama i određeni broj besplatnih vožnji lokalnim autobusima. Dubrovnik Pass je moguće kupiti na recepciji Berkeley hotela i uredima Turističke Zajednice Grada Dubrovnika. Dostupne su jednodnevne, trodnevne i sedmodnevne kartice.